Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zselés Műkörömépítés

A hiedelemmel szemben miszerint a műkörmök tönkre teszik a körmöket, szeretném megcáfolni. Nagyon fontos hogy miként reszeljük le a zselét a körmökről. Ha nagyon dúrván mélyen reszeljük a köröm lemezig, akkor igen ...elvékonyodik a köröm lemez, akár be is gyulladhat. Ezért kell óvatosan reszelni. Fontos az is hogy mennyi időközönként végezzük a reszelést, mert ha hamar megunjuk a mintát és ezért akár két hetente le kell szedni a műkörmöt,akkor az által is megvékonyodhat a köröm lemez. 

Normál 3-4 heti ( ez egyén függő ) ujjá építésnél van a köröm lemeznek regnerálódni,erősödni ideje.  

Egyébként ha belegondolunk és csak körömlakkal fedjük be folyamatosan a körmöket akkor is meg kellene havonta finom szemcséjű reszelővel reszelni a köröm felületét az elszineződés és az elhasználódott köröm lemez miatt...

 

MŰKÖRÖMÉPÍTÉS MENETE

  A köröm elõkészítés egyik legfontosabb mûvelet a mûkörömépítés menete során ezzel alapozom meg, hogy tartós és biztonságos legyen a felépített zselé vagy a  felhelyezendõ tip.

Minden fémeszközt, használat elõtt lefertõtlenítek. A bõrfeltoló kaparó ívelt, lapos végének segítségével óvatosan feltolom a körömágybõrt. Az elhalt bõrt  lekaparom az eszköz másik oldalával.

Ezt követõen bolyhozom fel a köröm felületét egy finom szemcséjû reszelõvel, majd akár ugyanazzal a reszelõvel át reszelem a szabad széleket. Be kenem elõkészítõ folyadékkal a köröm  felületét.
Így zsírtalanítom a köröm felületét.    Így biztosítom  a  zselé  tapadását  és egyben a köröm fertõtlenítését.

Én 100 %-ban sablonos építést  készítek. Vannak kivételek amikor tip megoldást kell alkalmazzak.

Tipp felrakás esetén: A megfelelõ tip kiválasztása,  fontos hogy passzoljon a köröm méretéhez .és fel ragassztom mûköröm ragasztóval odafigyelve  hogy ne legyen sem túl sok, sem túl kevés a ragasztó.
A mûköröm hosszát egy tipvágó segítségével alakítom ki. A megfelelő hosszt átreszelem és ismét a szabad széleket. Portalanítom, vzelvonom,primerrel be kenem, ezzel segítem a tapadást. 

Sablon esetén:  A megfelelően rövidített körömre ( nem túl rövid ) felhelyezem a sablont pontosan a köröm alá illesztve hogy jól zárjon mindenhol mert a hézag esetén a zselé kifolyik.

Elkezdem a műköröm építést .Egy zselés lapos ecset segítségével hordom fel egyenletesen az elsõ réteg zselét, figyelve hogy a köröm szabad széleit is be kenjem. Majd  a műköröm lámpába  megköttetem.

Amikor a zselé megszilárdult, ki vesszük a lámpából, és fehér zselével alakítom ki a mosolyvonalat.  UV lámpa fénye alatt meg köttetem.

Ha megkötött a zselé  a kezet ki vesszük.  Egyenletesen  felviszem a körömre az  átlátszó zselét hogy ezzel lezárjam az eddigieket. Az UV lámpa fénye alatt megköttetem. Ha megszilárdult a zseléréteg, ki veszem  a kezet a lámpából.

Zseléfixáló folyadékkal törlöm át a körmöt, hogy ne maradjon ragacsos a felület.. Ezt követõen reszelem át át a szabad széleket és a köröm felületét is. Fényzselével a körmöt átkenem és UV lámpa alatt megköttetem. Végül bőrápoló olajjat maszírozok a körömbőrre.

 

                                                                      smiley smiley smiley

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 65796
30 nap: 1285
24 óra: 72